ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ερωτηματολόγιο


ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Αυτός ο ευρέως διαδεδομένος όρος σχετίζεται με το πρόβλημα του άνδρα να επιτύχει ή να διατηρήσει τη στύση του. Ακόμη και η μη ικανοποιητική απόδοση και διάρκεια μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως στυτική δυσλειτουργία. Μαθαίνοντας περισσότερα για αυτήν, ο ασθενής με τη βοήθεια του γιατρού μπορεί να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα.

Πηγή Σεξουαλικής Επιθυμίας

Οι ορμόνες στο αντρικό σώμα είναι υπεύθυνες για τη φυσιολογική σεξουαλική επιθυμία. Αυτές παράγονται στη υπόφυση καθώς και στον όρχι. Φυσικά, όλα ξεκινούν από την καλή ψυχική και ψυχολογική κατάσταση του ατόμου.

Αίτια Στυτικής Δυσλειτουργίας

Κύριος λόγος στυτικής δυσλειτουργίας οργανικής αιτιολογίας, ειδικά σε νέους άντρες είναι φυσικά κάποιος τραυματισμός ή παρενέργειες από κάποιο φάρμακο. Κάποια από αυτά τα φάρμακα είναι τα αντισταμινικά και τα αντικαταθλιπτικά. Οποιαδήποτε βλάβη στα νεύρα, τους μαλακούς μύες ή τις αρτηρίες μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το πρόβλημα. Επίσης, ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης και πολλά νοσήματα της καρδιάς, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε προβλήματα στύσης.

Καταχρήσεις

Όπως και με κάθε άλλο μέλος του ανθρώπινου σώματος, τα προβλήματα στύσης μπορεί να συνδέονται με πιθανές καταχρήσεις. Αλκοόλ, κάπνισμα και παχυσαρκία είναι από τις πρώτες αιτίες που ο γιατρός θα εξετάσει.

Ψυχολογία

Έντονο στρες, άγχος, σημάδια κατάθλιψης και φόβος πιθανής αποτυχίας απόδοσης μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε παρατεταμένα προβλήματα στύσης. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να μην είναι η αρχική αιτία, μπορούν όμως να επιδεινώσουν και να παρατείνουν το πρόβλημα. Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, ένας έλεγχος τεστοστερόνης είναι απαραίτητος.

Στάδια Στύσης

Η διαδικασία της στύσης χωρίζεται σε 5 στάδια, όπως έχουν αναγνωριστεί στην ιατρική.

  1. Το στάδιο της χάλασης, έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του την χαμηλή αιματική ροή.
  2. Το στάδιο της πλήρωσης επιτυγχάνεται με την αύξηση της αιματικής ροής καθώς και την χάλαση των μυικών ινών.
  3. Το στάδιο της διόγκωσης του πέους εμφανίζεται καθώς η ταχύτητα στα σηραγγώδη αυξάνεται σημαντικά.
  4. Το στάδιο της πλήρης στύσης εντοπίζεται όταν τα σηραγγώδη σώματα έχουν ίση πίεση με την μέση αρτηριακή πίεση του σώματος.
  5. Τέλος, το στάδιο της άκαμπτης στύσης παρατηρείται όταν τα σηραγγώδη σώματα έχουν πίεση μεγαλύτερη από την μέση αρτηριακή πίεση του σώματος.
Η Εκσπερμάτιση

Αυτό που πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι το στάδιο της εκσπερμάτισης αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι η διαδικασία εκροής σπερματικού υγρού. Το δεύτερο είναι η κυρίως εκσπερμάτιση. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτά τα 2 μέρη μπορούν να λειτουργήσουν και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Ο Οργασμός

Η διαδικασία του οργασμού είναι καθαρά εγκεφαλική, και δεν συνδέεται απόλυτα ούτε με την στύση αλλά ούτε και με την διαδικασία εκσπερμάτισης.

Η Επαναφορά

Όταν όλα τα παραπάνω έχουν επιτευχθεί, τότε έρχεται η διαδικασία της επαναφοράς. Στόχος είναι το πέος να επανέλθει στην διαδικασία της χάλασης και να παραμείνει έτσι, μέχρι την επόμενη στύση.

Μάθετε περισσότερα για τη Στυτική Δυσλειτουργία:

ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Κλείστε Ραντεβού

Τηλέφωνο

211 2203710

-Learn more

Fax

211 2203711

-Learn more

Email

info@lekas-urology.com.

-Learn more
Ανδρολόγος Ουρολόγος Λέκας Αλέξανδρος

Ωράριο

Καθημερινά εκτός από Πέμπτες

-Learn more

Κινητό

6973982725

-Learn more

Φόρμα επικοινωνίας

Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω

-Learn more
Ημερομηνία Ραντεβού